we zijn het meer dan spuugzat

redactie thuisaandesluis

10 mei 2024

we zijn het meer dan spuugzat

 

De sluiting van het laatste stukje tunnel geeft weer eens aan hoe kwetsbaar ons mooie Damcentrum is;

Rijen dik staan de files richting A4 met boze en agressieve bestuurders van auto’s en motoren die niets anders willen dan zsm naar de A4. Pas toen de rijen tot aan het stadhuis rezen werden handmatig de verkeerslichten met een langere tijd aangepast richting de A4. Consequentie hiervan was dan wel dat de rij vanaf de andere kant soms meer dan 10 minuten moest wachten voor hun doorgang.

Wie heeft in hemelsnaam bedacht dat het kleine straatje naar de sluis als alternatief kan dienen voor het besluit om geen 3e oeververbinding te realiseren.??

De wethouder Mobiliteit (verkeer) heeft weliswaar samen met zeer verontruste bewoners een wandeling gemaakt en zelf geconstateerd dat het Centrum echt niet geschikt is voor de grote hoeveelheid verkeer maar daarna werd het stil. Geen enkele reactie meer mogen ontvangen (zie voorgaande berichten)

Hoewel niet toegestaan rijden er dagelijks enorme vrachtauto’s over de sluisbrug en er wordt totaal niet gehandhaafd.

Als het rustiger is op dit smalle straatje scheuren er regelmatig motoren en auto’s met snelheden die op de rijkswegen niet eens toegestaan zijn. Dit alles in een zg 30 km zone.

Van alle kanten krijgen wij reacties van boze en verontruste wijkbewoners  (zowel bij ons als ook bij de diverse media) die alle vertrouwen in de gemeente kwijt zijn.

Hoever willen wij gaan in het lijdzaam toezien op het structureel negeren van ons als bewoners en onze problemen.?

Bijgesloten foto’s geven nog eens aan hoe geweldig de leukste winkelstraat van Leidschendam er uit ziet met al dat verkeer. Tijdens Koningsdag waren er vele mensen die de winkeltjes voor het eerst bezochten omdat zij normaliter door alle files doorreden. Nu de Damlaan afgesloten was had men zin en tijd om alle nieuwe leuke winkeltjes binnen te gaan en zich te verbazen over de gezelligheid.

Geef vooral een reactie en je mening en geef niet op. Samen kunnen we dingen veranderen.

redactie thuisaandesluis

0 reacties

Een reactie versturen

Meer berichten