Onderzoek geluidsoverlast Damcentrum aangeboden aan B&W

redactie thuisaandesluis

17 oktober 2022

Onderzoek geluidsoverlast Damcentrum aangeboden aan B&W

Wij hebben op 13 oktober het rapport aan de verantwoordelijke wethouders aangeboden en met hen hier een goed gesprek over kunnen voeren.

De wethouders  Belt (Milieu) en Keus (Verkeer) hebben aangegeven dat zij de problematiek zeer serieus nemen en zich intern gaan beraden wat hier in de nabije toekomst aan te doen zal zijn.

De wethouders gaven aan dat zij bereid zijn beslissingen te nemen die noodzakelijk zijn waarbij het resultaat telt. Het college is haar “witte bruidsperiode” inmiddels voorbij en zij gaven aan dat zij hoge ambities hebben die zij samen met ons willen bereiken.

Wij hebben aangegeven dat er uiteraard een totaal plan van aanpak moet komen waarbij verkeer, veiligheid, luchtkwaliteit en infrastructuur op een mogelijk wat langere tijd aan de orde moet komen maar dat wij vooral op zeer korte termijn een oplossing willen voor de enorme verkeersstroom over de sluisbrug. Verkeer is de belangrijkste boosdoener waar het gaat over (geluid) overlast, veiligheid en de slechte luchtkwaliteit.

Overal in Nederland heeft CO2 en geluidsoverlast een hoge prioriteit dus op lokaal niveau zal men in een historisch centrum als in Leidschendam hier op zeer korte termijn zeker iets mee moeten lijkt ons. Wij zullen het college van B&W hieraan uiteraard blijven herinneren.

Alleen samen kunnen wij zaken veranderen.

0 reacties

Een reactie versturen

Meer berichten